Restaurace MODRÝ DVEŘE – České Budějovice
PIVO –MASO-GRILL je motto restaurace. Skvěle vychlazený mok, jehož zlatá záře si podmaní celý prostor, siluety porcování hovězího a vepřového ať vím na čem si pochutnávám, detaily inspirované řeznickým špalkem, sekáčky na maso, místo věšáků háky na maso a vůně grilu z kuchyně – to jsou vjemy a emoce, které cítí host v této restauaraci.
Dominantou hlavního prostoru je dlouhý skleněný „chladný“ výčep z podsvícených kopilitových tvarovek nad nímž je zavěšená výčepní hlava přivádějící vychlazené Plzeňské ze dvou tanků na piedestalu v čele prostoru.
Zadáním investora který restauraci nově přebral bylo, již zavedenou restauraci se zachováním původního názvu, „překopat“ tak aby se optimalizoval, zpřehlednil a vyčistil půdorys a zcela změnila atmosféra interieru.
Požadavkem bylo také, aby rekonstrukce proběhla ve velmi krátkém čase a se zachováním co nejvíce původních prvků – což se z velké části povedlo. Tato recyklace však všechny zachované prvky převlékla do nových povrchů, barev, nebo zakomponovala jejich fragmenty do nových prvků, takže pro běžného hosta působí interier zcela nově.
Kapacita restaurace 110 míst
Foto: Jan Luxík
Stáhnout půdorys/návrhy jako PDF