Resturace STEAKGRILL – Kralupy nad Vltavou
PLAMEN OHNĚ a OHOŘELÉ DŘEVO – při první diskusi o konceptu restaurace jsme narazili na fotku, jak v létě připravují maso na velkém venkovním grilu druhé pobočky STEAKGRILLU – velká polena zuhelnatělého dřeva, uhlíky rozžhavené do červena a na nich přeskakující plamínky pod litinovým roštem – a koncept interieru byl na světě.
Celý prostor tak sjednocuje dlouhá černá stěna ze starých zčernalých prken, která v sobě schovává výklenky se sezením, zábaří, prostor pro vinotéky, nabídkové tabule, dveře na toalety a průchod na terasu. Černou v kontrastu doplňuje ohnivě červený měděný plech a červenohnědá kůže na čalouněních. Ostatní plochy jsou utlumené do neutrálních odstínů šedé
Prostor je dispozičně členěn do tří částí – přední, živější prostor s velkým prosklením do ulice, střední vyvýšený u bowlingu obtočený zábradlím s výplní z přírodních jutových lan a zadní intimnější prostor doplněný podsvícenými siluetami zvířat.
Většina svítidel je atypicky vyráběná, ať už ocelová „koryta“ nad stoly zavěšená na kožených popruzích, nebo „půllitrové“ liniové svítidlo nad barem
Kapacita restaurace 160 míst
Ing. Arch. Šimon Brnada
Foto: Lucie Kastnerová
Foto: Lucie Kastnerová
Stáhnout půdorys/návrhy jako PDF